Inštitucionalizácia kurzov NATO v systéme vzdelávania príslušníkov vojenskej logistiky OS SR
(2024-2025)
Cieľ projektu:
Certifikácia kurzov NATO v oblasti logistiky.
Špecifické ciele:
Certifikácia kurzu a personálu pre vzdelávanie NLIC – NATO Logistic Introduction Course.
Certifikácia kurzu a personálu pre vzdelávanie NLOC – NATO Logistic Operation Course.
Certifikácia kurzu a personálu pre vzdelávanie HNS – Host Nation Support.
Certifikácia kurzu a personálu pre vzdelávanie LOGFAS – NATO Logistic Functional Area Services.
Vybudovanie učebne so špecifickými možnosťami pre realizáciu uvedených kurzov a jej sekundárne využitie pre prípravu odborníkov využívajúcich v budúcnosti IIS R4 HANA.
Výstup projektu: Certifikácia kurzov pre zefektívnenie prípravy funkcionárov vojenskej logistiky v zmysle štandardov NATO. Príprava certifikovaných lektorov kurzov NLIC, NLOC, HNS a LOGFAS v gescii AOS/MLCC. Vybudovanie učebne a vyškolenie personálu pre potrebu uvedených kurzov.
Využiteľnosť výsledkov projektu pre prax a pre OS SR:
vytvorenie podmienok pre štandardizáciu plnenia úloh funkcionármi logistiky OS SR;
úspora finančných prostriedkov pre vzdelávanie príslušníkov AOS a OS SR;
zabezpečenie školenia funkcionárov logistiky a ich certifikácia v zmysle štandardov NATO.
Zodpovedný riešiteľ: mjr. Ing. Mgr. Juraj PAGÁČIK
MODERNIZÁCIA POHOTOVOSTNEJ DÁVKY POTRAVÍN PRE PRÍSLUŠNÍKOV OS SR
(2019-2023)
Cieľ projektu
Navrhnúť nové zloženie pohotovostnej dávky potravín pre ozbrojené sily zodpovedajúce kvalitatívnym a kvantitatívnym potrebám odberateľa v súlade so všeobecne platnými legislatívnymi normami a internými predpismi rezortu ministerstva obrany so súčasným uplatňovaním princípov hospodárnosti
a efektívnosti pri vynakladaní verejných prostriedkov na zabezpečovanie obrany.
Využiteľnosť výstupov projektu pre prax
Na základe komparácie a analýzy stravovania príslušníkov ozbrojených síl SR a iných armád v operáciách odporučiť zmenu zloženia PODAP zodpovedajúcu potrebám stravovania vojaka v súčasných podmienkach vedenia operácií s dôrazom na výživovú hodnotu, hygienickú neškodnosť
a nákladovú efektívnosť.
Zodpovedný riešiteľ: doc. Ing. Stanislav MORONG, PhD.